Nieuwsbrief 7 mei 2020
Geplaatst op: 07/05/2020


Na een week vakantie zijn we weer met goede moed gestart. Helaas zijn vrijwel alle Corona maatregelen nog van kracht. Dat betekent dat de praktijk ook nog op aangepaste wijze zorg blijft verlenen. U kunt voor álle klachten waarover u zich zorgen maakt of twijfels heeft gewoon contact opnemen met de huisartsenpraktijk. Gerlinde en Marlies zullen u telefonisch te woord staan en samen met u kijken wat de beste oplossing is. Om verspreiding van het virus tegen te gaan proberen we nog zo veel mogelijk telefonisch of via beeldbellen af te handelen, immers hoe minder contact hoe minder kans op overdracht van het Corona virus. We kunnen gelukkig veel vragen en/of klachten per telefoon, mail of beeldbellen oplossen.

Verder in deze nieuwsbrief:

  • ·         Medische verklaring ten tijde van Corona
  • ·         Kennismaking nieuwe huisarts in opleiding Emma Boven
  • ·         Afscheid waarneemster huisarts Chris Mos
  • ·         Facelift praktijk

 

Heeft u een vraag over een geneeskundige verklaring in tijden van corona?

Vraagt u - bijvoorbeeld op verzoek van uw werkgever, de school van uw kinderen of een andere instantie - uw huisarts om een geneeskundige verklaring? Uw eigen huisarts kan u deze niet geven. Zulke geneeskundige verklaringen mogen alleen worden afgegeven door een onafhankelijke arts. Zo blijft er een duidelijke grens tussen uw eventuele behandeling door uw huisarts en het beoordelen of u bijvoorbeeld in staat bent om te werken of naar school te gaan en onder welke voorwaarden.
Wat kunt u doen om een geneeskundige verklaring te krijgen? U kunt zelf een verklaring geven of degene die een verklaring wil hebben vragen of hij/zij een onafhankelijk arts daarvoor heeft.

 

Kennismaking nieuwe huisarts in opleiding Emma Boven

Sommigen van jullie zullen mij al hebben gezien of aan de telefoon hebben gehad. Mijn naam is Emma Boven en ik ben per 1 maart begonnen als Huisarts in opleiding. Na mijn studie Geneeskunde in Groningen heb ik een aantal jaar als arts gewerkt bij de Chirurgie, Spoedeisende Hulp en Psychiatrie. Huisartsgeneeskunde trekt me vanwege de langdurige band die je vormt met je vaste patiëntengroep en omdat je mensen kunt begeleiden van geboorte tot overlijden. Ik hoop iedereen ondanks de coronamaatregelen goed te kunnen helpen en verheug me op mijn jaar in Katwijk.

 
Afscheid waarneemster huisarts Chris Mos

Beste patiënten van praktijk Hueting & Essers, 

Via deze nieuwsbrief wil ik kenbaar maken dat mijn tijd in de praktijk binnenkort ten einde loopt, er wacht een nieuw werkavontuur voor mij in Scheveningen. Ik heb de afgelopen vier jaar, met ongelooflijk veel plezier, de donderdagen in de praktijk voor mijn rekening genomen. Ik heb uw verhalen mogen horen, over het Katwijkse bestaan en de zee, over  families en hun verbanden, over ziekten die u of uw naasten troffen, over verdriet en zeker ook vreugde dat u beleefde. Ik heb me dikwijls verbaasd over uw veerkracht en optimisme, en me geamuseerd met uw humor en goedlachsheid.  Ik wil graag het praktijkteam bedanken voor de afgelopen tijd:  dank voor het grote werkplezier dat ik hier trof. Ik geloof oprecht dat jullie met elkaar boffen: dokters, assistenten en patiënten, al met al een goed team. 

Ik wens u allen, in deze bijzondere tijden, niets dan goeds, en wie weet treffen we ons nog ergens ooit. Tot die tijd: hou u taai, en alle goeds. 

Met hartelijke groet, Chris Mos, huisarts  

Facelift praktijk

In 2019 zijn we begonnen aan het verbeteren van onze praktijkruimtes. Zo is er een airco installatie gekomen in alle spreekkamers en in het najaar zijn de muren van een frisse laag verf voorzien. In maart hebben een 3-tal spreekkamers een nieuwe vloer gekregen en zijn de plinten recent ook nog meegenomen. In het kader van Corona hebben we de nodige stickers op de vloer aangebracht om eenieder te attenderen op de 1,5 meter voorschriften.  Wij zijn erg blij met deze verbeteringen en hopen dat u de frisse uitstraling ook kan waarderen. 


Spoed:

071-2001012 | Toets 1

Recepten:

071-2001012 | Toets 2

Uw (herhaal)recepten nu online aanvragen

Assistente:

071-2001012 | Toets 3

info@huetingessers.nl

Intercollegiaal:

071-2001012 | Toets 5

Fax:

071-4078053

(herhaal)recepten