Nieuwsbrief 09 juli 2020
Geplaatst op: 09/07/2020


In de nieuwsbrief van deze week de volgende onderwerpen:

-              Naar de huisarts in coronatijd

-              Spreekuren Praktijkondersteuners

-              Vakanties

-              Laboratoria

-              Aanmelden Mijngezondheid.net

 

Naar de huisarts in coronatijd

      Allereerst, we hopen dat deze nieuwsbrief u in goede gezondheid bereikt! Ons is het na alle commotie goed verlopen, we hopen dat u zoveel mogelijk weer de draad kan oppakken.

In aangepaste vorm zijn onze spreekuren weer aan het opstarten. U moet, zoals u altijd gewend was, voor álle klachten waarover u zich zorgen maakt of twijfels heeft telefonisch contact opnemen met de huisartsenpraktijk. Gerlinde en Marlies zullen u  te woord staan en samen met u kijken wat de beste oplossing is. Voor uw en ons gevoel van veiligheid om verspreiding van het virus tegen te gaan, zullen we nagaan of een fysieke afspraak op praktijk of thuis noodzakelijk is. Immers hoe minder contact hoe minder kans op overdracht van het Corona virus. Door te (beeld)bellen en foto´s van huidaandoeningen te beoordelen kunnen we u soms al goed helpen. Andere klachten dienen uiteraard wel gezien te worden op het spreekuur, waarvoor wij een afspraak maken op de praktijk. Indien u een afspraak heeft kunt u in het bijgevoegde schema zien hoe wij de zorg leveren en wat u kunt doen.

Bel ons ook van te voren nog als u bijvoorbeeld een urine komt afleveren.

De tijdelijke ingang is nog steeds aan de rechterkant van de Wilbert.

Daarbij geldt ook nu nog:

Kom niet naar de praktijk als u 1 of meer van de volgende vragen met ja moet beantwoorden:

-          Temperatuur 38 graden of hoger?

-          Last van kortademigheid?

-          Spierpijn?

-          Algehele malaise?

-          Hoesten?

-          Keelpijn?

-          Neusverkoudheid?

-          Smaak- en/of reukverlies?

-          Extreme vermoeidheid

-          Pijn achter de ogen?

-          Diarree?

-          Huisgenoot met (verdenking) COVID-19?

Spreekuren van de praktijkondersteuners

De spreekuren van Ellen en Nelleke zijn ook weer aardig aan het opstarten. Indien u komende weken een afspraak heeft bij Ellen of Nelleke zullen deze gewoon doorgaan. Daarbij geldt ook nu nog, indien u 1 van bovenstaande vragen met ja kunt beantwoorden, dan verzoeken wij u om de afspraak te verzetten. Bij twijfel kunt u altijd even bellen naar de praktijk 071 - 2001012  


(tekst gaat onder de foto verder)

 


 

Vakantie

Van zaterdag 18 juli tot zondag 9 augustus zijn beide praktijkhouders Hans Essers en Jet Hueting, net als huisarts in opleiding Emma Boven op vakantie. De spreekuren van de praktijkondersteuners gaan (grotendeels) door. De assistente is aanwezig op de dagen dat er ook waarnemend huisartsen aanwezig zijn. Wij hebben 3 dagen per week een waarnemend huisarts:

·         de eerste 2 weken op maandag, woensdag en donderdag

·         de laatste week op woensdag, donderdag en vrijdag.

Het gaat om drie huisartsen die vaker hebben ingevallen, te weten Esther Kruisman, Silke van Vliet en Marijke Maaskant. De andere twee dagen kan u praktijk Moolenburgh bellen indien het niet kan wachten tot de volgende dag, tel.nr. 071-4013222.

 

Laboratoria SCAL / AtalMedial

Het afnemen van bloedonderzoek gebeurt bij beide instanties voorlopig nog op afspraak . I.v.m. de vestiging van de GGD
Coronateststraat locatie SCAL aan de Prins Hendrikkade is die locatie voorlopig niet voor bloedprikken beschikbaar. 

Sinds 1 juni kan iedereen daar met (milde) klachten getest worden. Wij adviseren u nog altijd om dit ook echt te doen. Bij kinderen, zeker tot en met 6 jaar, gelden er wel aangepaste adviezen, zie ook: https://www.nji.nl/nl/coronavirus/Professionals/Contact-bezoek-en-omgang/Vragen-over-het-testbeleid#Testen_van_neusverkouden_kinderen of https://ajnjeugdartsen.nl/nieuwsbericht/nieuwe-beslisboom-neusverkouden-kinderen-ajn-boink/.

Voor testen neemt u contact op met het landelijke telefoonnummer 0800 – 1202 van de GGD. Houdt hiervoor uw BSN nummer bij de hand, telefonisch wordt er met u een afspraak gemaakt bij de testlocatie.

Uw medische gegevens online bekijken

Vanaf juli 2020 hebben alle patiënten in Nederland het recht hun dossier digitaal in te zien. Al vele jaren was dit recht er al om op papier het dossier in te zien. Om die informatie-uitwisseling mogelijk te maken is het programma OPEN in het leven geroepen. Al enige jaren boden wij als praktijk, net als de hele zorggroep Katwijk, deze mogelijkheid overigens al via MijnGezondheid.net. Dit is een online omgeving waarmee u eenvoudig en snel gezondheidszaken bij uw huisarts of apotheek kunt regelen. Als aanvulling op het patiënten-portaal MijnGezondheid.net kunt u ook gebruik maken van de app MedGemak. Kijk op https://open-eerstelijn.nl/ik-ben/patient/ of https://home.mijngezondheid.net/aanmelden/.

Zeker als u het prettig vindt om per e-mail met de praktijk te communiceren is het aan te raden om dit via MijnGezondheid.net te doen. Op deze manier is uw privacy gewaarborgd.

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Spoed:

071-2001012 | Toets 1

Recepten:

071-2001012 | Toets 2

Uw (herhaal)recepten nu online aanvragen

Assistente:

071-2001012 | Toets 3

info@huetingessers.nl

Intercollegiaal:

071-2001012 | Toets 5

Fax:

071-4078053

(herhaal)recepten