Nieuwsbrief 22 april 2021
Geplaatst op: 22/04/2021


In deze nieuwsbrief:

  • Hopelijk breken er zonnigere tijden aan…
  • Vaccinatie tegen Covid-19
  • Nieuwe huisarts in opleiding
  • Meivakantie
  • Toegang praktijk vanaf 10 mei

 

Hopelijk breken er zonniger tijden aan…

Het blijft lastig om vol te houden in deze moeilijke tijden, maar blijf ons bellen als u lichamelijke of geestelijke zorgen hebt. Wij kijken dan hoe wij u het beste kunnen helpen, waarbij u uiteraard welkom op de praktijk bent als dit nodig en mogelijk is.  Indien gewenst kunnen we u vaak ook telefonisch, via beeldbellen of het beoordelen van foto’s helpen.

We kunnen eventueel ook iemand anders laten meedenken, met name als er geen lichamelijke klacht is. Denk aan “Welzijn op recept”, een initiatief wat ook in Katwijk gestart is. Kijk bijvoorbeeld op:  https://welzijnoprecept.nl/meerwaarde-voor-patienten

Reguliere controles, waaronder de afspraken bij de praktijkondersteuners, gaan in principe gewoon door. Alleen spirometrie (longfunctietesten) doen we vooralsnog niet op basis van landelijke richtlijnen.   

Bij hoge verdenking op coronabesmetting zullen we u vooralsnog niet op de praktijk kunnen onderzoeken. Na (negatief) testen door de GGD kan dit eventueel later in de week wel bij ons. Indien beoordeling die dag nodig is, zult u doorverwezen worden naar de coronaspoedpost naast het Alrijne ziekenhuis  te Leiderdorp.

Veel vragen over (opheffen van) quarantaine en isolatie in geval van Covid-19 besmetting zijn veel beter te beantwoorden door de GGD of terug te vinden op thuisarts.nl.

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/quarantaine  of https://www.thuisarts.nl/corona

 

Vaccinatie tegen Covid-19

We merken dat u veel vragen heeft over Covid-19 en ook over hoe het met de vaccinaties is geregeld. Wij hebben helaas geen invloed op het tempo of volgorde waarop eenieder aan de beurt komt, ook niet op het type vaccin. Gelukkig worden er meer en meer mensen gevaccineerd, ook in onze praktijk en de gemeente Katwijk. Hier hebben we als praktijk ook een bijdrage aan kunnen leveren. Uw positieve reacties doen ons goed!

Aankomende week zullen de laatste mensen uit de groep 60-64-jarigen worden opgeroepen via onze praktijk om waarschijnlijk bij Holiday Inn te Leiden worden gevaccineerd. Tegelijk zullen mensen tussen 65-70 jaar nog worden opgeroepen via de GGD. Daarna is de verwachting dat mensen van 18-60 jaar, die jaarlijks de griepprik krijgen, worden opgeroepen.

Kijk verder ook op https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vaccins en  www.rijksoverheid.nl/coronavaccinatie

 

Nieuwe huisarts in opleiding

Na het afscheid van dokter Boven hebben we in maart dokter Walterbos mogen verwelkomen. Zij is zelfstandig werkend en bevoegd arts, maar zal uiteraard een van de vaste huisartsen raadplegen waar nodig.

 “Mijn naam is Natasja Walterbos en ik ben 1 maart gestart als huisarts in opleiding bij huisartsenpraktijk Hueting & Essers. Ik woon in Voorburg en ben in 2017 afgestudeerd aan het LUMC. Tijdens mijn studie wist ik vrij snel dat ik huisarts wilde worden, maar heb ik besloten eerst een aantal jaar ervaring op te doen als basisarts. Zo heb ik bij de Interne Geneeskunde in het HMC en in een verpleeghuis in Den Haag gewerkt. In mijn vrije tijd speel ik graag lacrosse en squash, en volg ik sinds een aantal maanden pianolessen. Tot ziens in de praktijk! “Meivakantie

De week van 3 t/m 7 mei zijn we gesloten i.v.m. de meivakantie. Voor spoed zal zoals gewoonlijk waarnemen Praktijk Moolenburgh, tel. 071-4013222.

Verder zijn we gesloten op Koningsdag dinsdag 27 april en Hemelvaartsdag 13 mei. Donderdagmiddag 29 april zal in geval van spoed praktijk Velberg waarnemen, 071-40716 22 Molenweg 14, 2223 HD Katwijk ZH.


 

Toegang praktijk

Een jaar lang hebben we omwille van het voorkomen van besmettingen bij patiënten (en personeel) van de Wilbert gebruik gemaakt van de zijingang van de Wilbert. In overleg met de locatiemanager van de Wilbert kunnen we aankondigen dat na de meivakantie, te weten vanaf maandag 10 mei, we weer gebruik mogen maken van de hoofdingang van de Wilbert. Vooralsnog zullen we wel de gebruikelijke basisregels van afstand houden en mondkapjes dragen hanteren tot er aanpassingen vanuit de maatschappij komen.


Spoed:

071-2001012 | Toets 1

Recepten:

071-2001012 | Toets 2

Uw (herhaal)recepten nu online aanvragen

Assistente:

071-2001012 | Toets 3

info@huetingessers.nl

Intercollegiaal:

071-2001012 | Toets 5

Fax:

071-4078053

(herhaal)recepten