Nieuwsbrief 28 februari
Geplaatst op: 28/02/2022


In deze nieuwsbrief:

  • Toegang praktijk verzoek tot dragen mondkapjes
  • Sneltest – PCR-test
  • Vaccinatie tegen Covid-19
  • Voorjaarsvakantie 7 - 12 maart
  • Nieuwe Praktijkmedewerker

 

Voorjaar…

Al enige tijd kan u weer via de hoofdingang naar binnen. In lijn met beleid van de Wilbert en de richtlijnen vanuit onze beroepsgroep verzoeken wij u nog om mondkapjes op te houden in de Wilbert en de wachtkamer. We houden nog zoveel mogelijk anderhalve meter afstand, in wachtkamer en spreekkamer.

GGD-test soms nog wel vereist!

Houd de basismaatregelen in stand en laat u testen bij klachten die kunnen wijzen op covid. Een zelftest zal in de meeste gevallen voldoende zijn.

In andere gevallen willen wij als huisartsenpraktijk toch liever een PCR-test via de GGD. Onder andere als u geen lichte klachten heeft maar wat forsere klachten.

Bij grote verdenking op coronabesmetting willen we u liever niet op de praktijk onderzoeken. Na (negatief) testen door de GGD kan dit later in de week wel bij ons. Indien beoordeling die dag per se nodig is, zult u instructies krijgen hoe we u het beste kunnen ontvangen op de praktijk.

Reguliere controles, waaronder de afspraken bij de praktijkondersteuners, gaan gewoon door. Spirometrie (longfunctietesten) zijn we aan het opstarten, hierbij zullen we met name de mensen gaan oproepen waar het kan helpen bij het stellen van een diagnose. Controle van bekende astma- en COPD-patiënten zal vooralsnog plaatsvinden zonder spirometrie.

Veel vragen over vaccinaties dan wel (opheffen van) quarantaine en isolatie in geval van Covid-19 besmetting zijn veel beter te beantwoorden door de GGD of terug te vinden op thuisarts.nl.

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/quarantaine  of https://www.thuisarts.nl/coronaVaccinatie tegen Covid-19

We adviseren nog altijd het boostervaccin te nemen!

Wilt u hier meer over weten, neem dan contact op met of kijk op:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/aanpak-coronavaccinatie/boostervaccinatie

Twijfel over vaccinatie:

Twijfelt u over het nemen van een (booster)vaccinatie, bel dan ons, of bel de:

Bel 088-7555777 of bezoek

www.twijfeltelefoon.nl


Voorjaarsvakantie

In de week van 28 februari tot 3 maart, voor sommige scholen is dan een vakantieweek gepland, zijn we gewoon open. De week van 7 tot 12 maart zijn wij wegens vakantie gesloten.
De praktijk wordt dan waargenomen door Praktijk Moolenburgh Kon. Julianalaan 4, tel: 4013222.

Maandag 14 maart is de praktijk vanaf 08.00uur weer geopend.

Let op: heeft u een afspraak bij de praktijkondersteuner op maandag 7 maart, dinsdag 8 maart of vrijdag 11 maart dan gaat u afspraak gewoon door. Uiteraard wel volgens de richtlijnen: bij klachten blijft u thuis.

 

Nieuwe praktijkmedewerker

Sinds deze week hebben we een nieuw lid in ons team te verwelkomen: Jannette Roubos. Zij zal zich kort even voorstellen:

Ik ben Jannette Roubos. Ik ben 36 jaar en woon met mijn man, 2 dochters van 5 en 8 jaar in Katwijk. Ik hou van gezelligheid en breng graag tijd door met mijn familie en vrienden.

Mijn passie voor de zorg is begonnen in 2001. Ik ben begonnen als leerling verzorgende IG in de Wilbert en daarna als verpleegkundige in het Alrijne Ziekenhuis. In 2010 ben ik gestart als praktijkverpleegkundige in de huisartsenpraktijk. De huisartsenzorg is ontzettend leuk om in te werken. Vanaf deze maand ga ik aan de slag als praktijkmanager bij de praktijk Hueting & Essers. Mijn werkzaamheden in de huisartsenpraktijk zijn divers en vooral gericht op het ondersteunen van de huisartsen, praktijkmedewerkers in hun werkzaamheden, zodat zij hun aandacht op de patiënten kunnen richten.


Spoed:

071-2001012 | Toets 1

Recepten:

071-2001012 | Toets 2

Uw (herhaal)recepten nu online aanvragen

Assistente:

071-2001012 | Toets 3

info@huetingessers.nl

Intercollegiaal:

071-2001012 | Toets 5

Fax:

071-4078053

(herhaal)recepten