071 2001 012
Spoedlijn: Toets 1
Overrijn 7
2223 ER Katwijk a/d Rijn

 • Gebruik mijngezondheid.net ipv (onbeveiligde) mail

  27 juni 2024

 

Helaas kunnen wij vanaf 1 juli jl. uw e-mails met medische vragen niet meer beantwoorden.

 

Waarom kunt u geen medische vragen meer stellen via de mail?

De huisartsenpraktijk heeft met de komst van de wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) meer verplichtingen gekregen bij het verwerken van uw persoonsgegevens.

Vanwege deze reden kunnen wij uw e-mails via dit emailadres niet langer beantwoorden.

Deze manier van communiceren is onveilig voor het versturen van persoonsgegevens.

 

Hoe kunt u wel op een veilige manier digitaal contact met de praktijk leggen?

Indien u digitaal contact wil met de praktijk, kunt u dat doen via het online patiënten portaal MijnGezondheid.net (MGn). Met dit portaal kun u op een veilige manier en op afstand communiceren met uw huisarts en/of apotheker. Uw bericht (met eventuele bijlage, foto) komt direct in uw dossier en wij kunnen u van daaruit ook beantwoorden.

 

Aanmelden voor MijnGezondheid.net

U kunt zich hier aanmelden voor MijnGezondheid.net, dit kan alleen met uw DigiD.

 

Heeft u vragen over MijnGezondheid.net?

U kunt op de website meer lezen over MGn. Daar vind u ook instructievideo’s over het aanmelden en gebruik van MGn. Komt u er niet uit of heeft u een vraag, neem dat contact op met de praktijkassistente.

 

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en op uw begrip.

 

Met vriendelijk groet,

Het team van huisartsenpraktijk Hueting & Essers

 • Ellen 25 jaar in dienst

  14 juni 2024

Een bijzonder jubileum! Op zaterdag 15 juni is Ellen alweer 25 jaar in dienst bij onze huisartsenpraktijk.
Op 15 juni 1999 startte zij als piepjonge doktersassistente bij de praktijk van huisarts Henk Hueting op Rijnstraat 42. In die 25 jaar is de bedrijfsvoering behoorlijk veranderd.
In haar begintijd bemande zij de telefoon, noteerde afspraken in de papieren agenda en werkte naast de computer nog met de groene kaarten van de patiënten.
Tijdens haar dienstperiode van 1999 tot nu is de praktijk bijna volledig geautomatiseerd. Een traject waar zij zeker haar steentje aan heeft bijgedragen.
Onder de huidige huisartsen Hans en Jet is Ellen in 2015 helemaal overgegaan van doktersassistente naar haar huidige werkzaamheden als praktijkondersteuner somatiek.
Zij begeleidt vele patiënten met bijvoorbeeld hoge bloeddruk, astma of suikerziekte. Doordat zij al zolang verbonden is aan de praktijk heeft ze met veel patiënten een hechte band opgebouwd
en is zij een vast en vertrouwd gezicht in de praktijk.
Wij als collega’s hopen dat ze met plezier haar werkzaamheden blijft uitvoeren en in ons team aanwezig blijft!

 • Nieuwsbrief mei 2024

  28 mei 2024

Zelfstandige weken huisarts in opleiding Jenny
Van maandag 3 juni t/m vrijdag 14 juni zal onze 3e jaars huisarts in opleiding, Jenny Julies, zelfstandig de praktijk voeren. Dit is een verplicht onderdeel van de huisartsenopleiding, zoals alle huisartsen in opleiding voor haar dit ook hadden. Dokter Essers en dokter Hueting zullen die 2 weken dus niet werkzaam zijn in de praktijk.
Dokter Walsweer zal wel enkele dagen ter ondersteuning meewerken. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Jenny op professionele wijze haar taken als huisarts uit zal voeren.

Foto’s via Mgn in plaats van via de (onbeveiligde) mail

Helaas kunnen wij e-mails met medische vragen die gestuurd worden naar het e-mailadres: info@huetingessers.nl niet meer in behandeling nemen. Hieronder leest u waarom dit niet meer kan en op welke manier u wel veilig digitaal contact met ons kunt opnemen.

Waarom kunt u geen medische vragen meer stellen via de mail?
De huisartsenpraktijk heeft met de komst van de wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) meer verplichtingen gekregen bij het verwerken van uw persoonsgegevens.
Vanwege deze reden kunnen wij uw e-mails via dit emailadres per 1 juli 2024 niet langer beantwoorden. Deze manier van communiceren is onveilig voor het versturen van persoonsgegevens.

Hoe kan kunt u wel op een veilige manier digitaal contact met de praktijk leggen?
Indien u digitaal contact wilt met de praktijk, kunt u dat doen via het online patiënten portaal MijnGezondheid.net (MGn). Met dit portaal kun u op een veilige manier en op afstand communiceren met uw huisarts en/of apotheker. Uw bericht (met eventuele bijlage, foto) komt direct in uw dossier en wij kunnen u van daaruit ook beantwoorden.

Aanmelden voor MijnGezondheid.net
U kunt zich hier aanmelden voor MijnGezondheid.net, dit kan alleen met uw DigiD.

Heeft u vragen over MijnGezondheid.net?
U kunt op de website meer lezen over MGn. Daar vind u ook instructievideo’s over het aanmelden en gebruik van MGn. Komt u er niet uit of heeft u een vraag, neem dat contact op met de praktijkassistente.

 • Nieuwsbrief april 2024

  18 april 2024

Praktijk gesloten vanwege nascholing vrijdag 19 april

Vrijdag 19 april is de praktijk gesloten vanwege nascholing. Voor dringende vragen die niet kunnen wachten tot maandag 22 april, wanneer de praktijk weer geopend is, kunt u bellen met huisartsenpraktijk Moolenburgh, Kon Julianalaan 4 te Katwijk Telefoonnummer: 071-4013222 https://moolenburgh.praktijkinfo.nl/

 

Avond- en weekenddienst door Huisartsenpost de Limes te Voorhout, tel: 0252-240212, uiteraard alleen voor spoedgevallen buiten kantoortijden die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag. https://huisartsenpostendelimes.nl/

Maandag 22 april is de praktijk vanaf 08:00 weer geopend.

 

Meivakantie

Vanwege vakantie is de praktijk gesloten van 6 mei t/m 10 mei en worden e-mails en e-consulten niet gelezen of beantwoord.

 

Voor dringende vragen die niet kunnen wachten tot na onze vakantie kunt u bellen met huisartsenpraktijk Moolenburgh via 071-4013222.

 

Avond- en weekenddienst door Huisartsenpost de Limes te Voorhout, tel: 0252-240212, uiteraard alleen voor spoedgevallen buiten kantoortijden die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag.

De spreekuren van praktijkondersteuners Nelleke Knöps en Ellen van Tongeren gaan wel door tijdens de vakantieweek op de praktijk.

 

 

Update MedGemak-app

Vrijdag 29 maart is er een update doorgevoerd in de MedGemak-app. Om de app te blijven gebruiken is het noodzakelijk uw MedGemak-app bij te werken naar de meest recente versie (versie 9.3.15) van MedGemak, oudere versies worden niet meer ondersteund.

 

Lees hier meer over het gebruik van de MedGemak-app en MijnGezondheid.net.

 

Lever uw medicatie in bij uw huisarts of apotheek

Een gezonde leefomgeving is belangrijk om ons prettig, veilig en gelukkig te voelen. Daarom vinden wij het belangrijk om waar mogelijk ons steentje hier aan bij te dragen.

Tijdens de Week van Ons Water willen wij mensen bewust maken van het belang van het juist weggooien van oude medicijnen. Als u in de week van zaterdag 27 april tot en met zondag 12 mei 2024 u medicatie inlevert bij uw huisarts of apotheek ontvangt u een lot waarmee u duurzame prijzen kunt winnen. Deze actie wordt georganiseerd vanuit Zorggroep Katwijk.

 

 

Waar moet u op letten als u uw medicatie inlevert?

 • Spoel medicatie nooit door de gootsteen of het toilet.
 • Gooi medicatie nooit in de prullenbak, vooral niet in de buurt van kleine kinderen.
 • Lever alleen de medicijnstrips in; de kartonnen doosjes kunnen bij het oud papier.
 • Verwijder wel de etiketten van de doosjes, omdat deze privacygevoelige informatie bevatten.
 • Flesjes en tubes kunnen ook worden ingeleverd, maar zorg er ook hierbij voor dat u de etiketten verwijdert.
 • Gebruikte naalden dienen altijd in een naaldencontainer te worden geplaatst. Deze containers zijn gratis verkrijgbaar bij uw apotheek. Een volle naaldencontainer kan ook worden ingeleverd bij uw apotheek.

 

Laten we samen werken aan een gezonde en duurzame leefomgeving, waarbij het correct omgaan met medicijnafval een belangrijke stap is.

 

 

 

 

 • Voorjaarsvakantie

  19 februari 2024

Voorjaarsvakantie

Vanwege vakantie is de praktijk gesloten van 26 februari t/m 1 maart en worden emails en econsulten niet gelezen of beantwoord.

Let op, in de schoolvakantie zijn we wel geopend!

Voor dringende vragen die niet kunnen wachten tot na onze vakantie kunt u bellen met huisartsenpraktijk Moolenburgh via 071-4013222.

Avond- en weekenddienst door Huisartsenpost de Limes te Voorhout, tel: 0252-240212, uiteraard alleen voor spoedgevallen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag.

De spreekuren van praktijkondersteuners Nelleke Knöps en Ellen van Tongeren gaan wel door in de praktijk tijdens de vakantieweek op de praktijk.

 

Bij voorkeur bellen voor afspraken in de ochtend

De laatste tijd krijgen de assistentes veel belletjes in de middag om afspraken te maken.

Wij verzoeken u om bij voorkeur in de ochtend voor 10:30u te bellen.

 

Geboorte zoon Annemijn Walsweer (arts in opleiding)

Op 3 november is onze zoon Moos geboren, alles is goed gegaan en we zijn heel erg van hem aan het genieten! Na mijn verlof heb ik de huisartsopleiding afgerond en zal ik in de zomermaanden nog een aantal dagen terugkomen in de praktijk.

Wie weet dat we elkaar dan weer zien in de spreekkamer!

 

 • Nieuwsbrief 19 december 2023

  19 december 2023

Kerstgroet

Bij deze wensen we u namens de gehele praktijk een fijne Kerst en een Gelukkig Nieuwjaar toe. Hopelijk brengt het komende jaar u geluk en gezondheid!

Kerstvakantie & vakantie 2024

Kerstvakantie

In de aankomende kerstvakantie zijn we geopend.
1e Kerstdag, 2de Kerstdag en Nieuwjaarsdag wordt er waargenomen door de Doktersdienst Limes. https://huisartsenpostendelimes.nl/
De overige dagen is de praktijk geopend zoals normaal, wel is er per week 1 huisarts minder aanwezig.

Vakanties 2024
Voor komend jaar weten wij al wanneer wij gesloten zijn wegens vakantie. Noteert u deze datums zodat u weet wanneer de praktijk gesloten is en wordt waargenomen door:
Praktijk Moolenburgh
Kon. Julianalaan 2
Telefoon: 071 – 4013222
https://moolenburgh.praktijkinfo.nl/

24 februari 2024 – 3 maart 2024

4 mei 2024 – 12 mei 2024

Onze praktijkondersteuners Ellen van Tongeren en Nelleke Knops draaien in deze vakantieweken wel (deels) hun spreekuren.

Nieuwe huisarts in opleiding

Afgelopen week is Jenny Julies, huisarts in opleiding, begonnen in de praktijk. Zij zal hier een jaar werkzaam zijn. Via deze weg wil zij zichzelf graag aan jullie voorstellen.

Mijn naam is Jenny Julies en ben hier recent gestart aan het laatste jaar van de huisartsopleiding vanuit het LUMC. Als arts heb ik ervaring opgedaan bij de interne geneeskunde, ouderengeneeskunde en spoedeisende hulp. Ik kijk er naar uit om weer in de praktijk aan de slag te gaan en jullie te leren kennen. Op maandag, dinsdag en vrijdag ben ik werkzaam in de huisartsenpraktijk. Wie weet, tot binnenkort!

Infecties

Helaas is corona nog altijd niet weg, maar ook andere besmettelijke virussen zoals RS- en griepvirus zijn actief. Daarom, indien mogelijk, houden we nog zoveel mogelijk afstand in de  wachtkamer en in de spreekkamer. Handen geven doen we in principe niet. Bij verkoudheidsklachten, hoesten en/of koorts vragen we u eventueel om een mondkapje te dragen. Bijvoorbeeld wanneer er lichamelijk onderzoek nodig is en daarom afstand houden niet mogelijk is. Dit om ons als zorgverleners die in contact komen met kwetsbare mensen te beschermen. Dank voor uw begrip.

 

 

 • GGD Hollands Midden opent corona pop-up priklocatie Katwijk

  7 november 2023

GGD Hollands Midden opent corona pop-up priklocatie Katwijk

Vanaf 9 november opent Hecht GGD Hollands Midden weer corona pop-up priklocaties verspreid over de regio. Op deze tijdelijke priklocaties kun je zonder afspraak een coronaprik halen. De vaste vaccinatielocaties in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden blijven ook open. Hier kun je vooralsnog alleen op afspraak terecht.

In Katwijk in ’t Kwadrant kan men zich laten prikken op vrijdag 10, 17 en 24 november en 1 december van 9.00 tot 13.00 uur.

Data en tijden kunnen wijzigen. Kijk daarom voor vertrek altijd op www.ggdhm.nl/priklocaties-corona voor de meest actuele informatie. Hier vind je ook alle adressen.

Laagdrempelig
“De corona pop-up priklocaties zijn vooral bedoeld voor mensen voor wie het lastiger is om naar onze vaste priklocaties te komen”, zegt Margreet Bekedam, manager vaccineren bij Hecht GGD Hollands Midden. “Voor een prik op een pop-up kun je geen afspraak maken. Daardoor kan het druk zijn, net op het moment dat jij komt. Hou daarom rekening met een wachttijd als je een prik wilt halen bij een pop-up”, waarschuwt ze.

Coronaprik thuis
“Er zijn ook mensen die door een ernstige ziekte of beperking niet in staat zijn om naar een priklocatie te komen. Deze mensen prikken we thuis”, voegt Margreet Bekedam toe. Als dit voor jou geldt, kun je bellen met 0800 – 2077.

Voor wie
Deze vaccinatieronde is voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona: 60-plussers, volwassenen die de griepprik krijgen aangeboden, kinderen en volwassen met een medisch hoog risico en zwangeren. Ook zorgmedewerkers mogen de prik halen, om de mensen met een kwetsbare gezondheid voor wie zij zorgen te beschermen. Dat geldt ook voor mensen met een kwetsbaar gezinslid. De vaccinatieronde loopt tot eind 2023. Voor zwangeren en mensen met een medisch hoog risico, blijft de coronaprik ook daarna beschikbaar. Het vaccin waarmee wordt geprikt is aangepast aan de variant van het virus die nu veel rondgaat.

Met of zonder uitnodiging
Alleen 60-plussers krijgen een uitnodigingsbrief. Dat gaat in delen, er zijn dus nog uitnodigingen onderweg. Sommige mensen krijgen een uitnodiging waarin al een afspraakdatum, tijd en locatie staat. De overige groepen die in aanmerking komen voor deze vaccinatieronde, krijgen geen uitnodiging. Margreet Bekedam: “Heb je al een prikafspraak in Alphen aan den Rijn, Gouda of Leiden, maar ga je liever naar een corona pop-up priklocatie? Zeg dan alsjeblieft de gemaakte afspraak af. Dan is er i op onze vaste locaties weer plek voor iemand anders.”

 • Publieksbijeenkomst ‘Wensen in de laatste levensfase’

  23 oktober 2023

Publieksbijeenkomst 'Wensen in de laatste levensfase'

Op 9 oktober hebben de huisartsenpraktijken Schonenberg en Hueting & Essers  een informatiemiddag georganiseerd over het onderwerp ‘Wensen in de laatste levensfase’.

Alle patiënten ouder dan 80 jaar hebben hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvangen en konden zich aanmelden voor deze middag. Tijdens deze middag werd er informatie gedeeld over de (on)mogelijkheden van zorg en behandeling aan het levenseinde. Wensen in de laatste levensfase: een onderwerp waar te weinig over gepraat wordt. De belangrijkste boodschap van deze middag: praat er over met je broer, zus, dochter, zoon, partner of buurvrouw. En bespreek uw wensen met de huisarts.

Wilt u meer over dit onderwerp lezen, kijk dan op thuisarts.nl

 

 • Nieuwsbrief 9 oktober 2023

  21 september 2023

Vakantie praktijk 23 oktober t/m 27 oktober

De praktijk is van 23 t/m 27 oktober vanwege vakantie gesloten.

Voor vragen die echt niet kunnen wachten tot na onze vakantie kunt u bellen met huisartsenpraktijk Moolenburgh via 071-4013222.

De spreekuren van praktijkondersteuners Nelleke Knöps en Ellen van Tongeren gaan wel door.

Coronavaccinaties

Let op, voor alle vragen betreffende de coronavaccinatie verwijzen wij u
naar de website van het RIVM, u kunt vanaf half oktober zelf een
afspraak maken bij de GGD via planjeprik.nl of 0800 7070.

Mensen van 60 jaar en ouder ontvangen vanaf 19 september een
uitnodigingsbrief voor de coronaprik van het RIVM.

Mensen van 18 jaar tot en met 59 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd
voor de griepprik, zorgmedewerkers en zwangeren krijgen geen
uitnodigingsbrief. Dat geldt ook voor mensen buiten deze groepen die
toch gevaccineerd willen worden, vanwege bijvoorbeeld een kwetsbaar
gezinslid of op advies van een behandelend arts. U kunt ook vanaf half
oktober zelf een afspraak maken bij de GGD via planjeprik.nl of 0800
7070.

U vindt meer informatie RIVM coronavaccinatie

 • Stoptober

  2 oktober 2023

Stoptober in Katwijk

Vanaf 1 oktober helpen Katwijkers elkaar om te stoppen met roken. Kun jij wel wat extra steun gebruiken? Meld je aan voor de lokale Stoptober appgroep en doe mee!
Voor wie is de appgroep?
Voor alle Katwijkers die willen stoppen met roken.
Waarvoor kun je de app gebruiken?
Deze app ondersteunt je gedurende 28 dagen bij het stoppen met roken en biedt een optie om in contact te komen met andere stoppers. Samen stoppen is makkelijker dan alleen! Zo helpen we elkaar de moeilijke momenten door.
Wat kun je verwachten?
Dagelijkse berichten die je ondersteunen, praktische tips, feiten die de voordelen aangeven, tips van (ex-) rokers en de mogelijkheid tot het uitwisselen van ervaringen met andere deelnemers! Daarnaast is er wekelijks een gratis vragenuur met een professionele stoppen-met-roken coach en belonen we je inzet graag met een leuke verrassing!
Start
Op 28 september voegen we iedereen toe aan de appgroep zodat we op 1 oktober gezamenlijk vol goede moed de uitdaging aan kunnen gaan. Deelname is gratis en vrijblijvend.
Ik doe mee!

©2024 Huisartsenpraktijk Hueting & Essers Privacyreglement

Website door 2nd Chapter