071 2001 012
Spoedlijn: Toets 1
Overrijn 7
2223 ER Katwijk a/d Rijn

 • Voorjaarsvakantie

  19 februari 2024

Voorjaarsvakantie

Vanwege vakantie is de praktijk gesloten van 26 februari t/m 1 maart en worden emails en econsulten niet gelezen of beantwoord.

Let op, in de schoolvakantie zijn we wel geopend!

Voor dringende vragen die niet kunnen wachten tot na onze vakantie kunt u bellen met huisartsenpraktijk Moolenburgh via 071-4013222.

Avond- en weekenddienst door Huisartsenpost de Limes te Voorhout, tel: 0252-240212, uiteraard alleen voor spoedgevallen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag.

De spreekuren van praktijkondersteuners Nelleke Knöps en Ellen van Tongeren gaan wel door in de praktijk tijdens de vakantieweek op de praktijk.

 

Bij voorkeur bellen voor afspraken in de ochtend

De laatste tijd krijgen de assistentes veel belletjes in de middag om afspraken te maken.

Wij verzoeken u om bij voorkeur in de ochtend voor 10:30u te bellen.

 

Geboorte zoon Annemijn Walsweer (arts in opleiding)

Op 3 november is onze zoon Moos geboren, alles is goed gegaan en we zijn heel erg van hem aan het genieten! Na mijn verlof heb ik de huisartsopleiding afgerond en zal ik in de zomermaanden nog een aantal dagen terugkomen in de praktijk.

Wie weet dat we elkaar dan weer zien in de spreekkamer!

 

 • Nieuwsbrief 19 december 2023

  19 december 2023

Kerstgroet

Bij deze wensen we u namens de gehele praktijk een fijne Kerst en een Gelukkig Nieuwjaar toe. Hopelijk brengt het komende jaar u geluk en gezondheid!

Kerstvakantie & vakantie 2024

Kerstvakantie

In de aankomende kerstvakantie zijn we geopend.
1e Kerstdag, 2de Kerstdag en Nieuwjaarsdag wordt er waargenomen door de Doktersdienst Limes. https://huisartsenpostendelimes.nl/
De overige dagen is de praktijk geopend zoals normaal, wel is er per week 1 huisarts minder aanwezig.

Vakanties 2024
Voor komend jaar weten wij al wanneer wij gesloten zijn wegens vakantie. Noteert u deze datums zodat u weet wanneer de praktijk gesloten is en wordt waargenomen door:
Praktijk Moolenburgh
Kon. Julianalaan 2
Telefoon: 071 – 4013222
https://moolenburgh.praktijkinfo.nl/

24 februari 2024 – 3 maart 2024

4 mei 2024 – 12 mei 2024

Onze praktijkondersteuners Ellen van Tongeren en Nelleke Knops draaien in deze vakantieweken wel (deels) hun spreekuren.

Nieuwe huisarts in opleiding

Afgelopen week is Jenny Julies, huisarts in opleiding, begonnen in de praktijk. Zij zal hier een jaar werkzaam zijn. Via deze weg wil zij zichzelf graag aan jullie voorstellen.

Mijn naam is Jenny Julies en ben hier recent gestart aan het laatste jaar van de huisartsopleiding vanuit het LUMC. Als arts heb ik ervaring opgedaan bij de interne geneeskunde, ouderengeneeskunde en spoedeisende hulp. Ik kijk er naar uit om weer in de praktijk aan de slag te gaan en jullie te leren kennen. Op maandag, dinsdag en vrijdag ben ik werkzaam in de huisartsenpraktijk. Wie weet, tot binnenkort!

Infecties

Helaas is corona nog altijd niet weg, maar ook andere besmettelijke virussen zoals RS- en griepvirus zijn actief. Daarom, indien mogelijk, houden we nog zoveel mogelijk afstand in de  wachtkamer en in de spreekkamer. Handen geven doen we in principe niet. Bij verkoudheidsklachten, hoesten en/of koorts vragen we u eventueel om een mondkapje te dragen. Bijvoorbeeld wanneer er lichamelijk onderzoek nodig is en daarom afstand houden niet mogelijk is. Dit om ons als zorgverleners die in contact komen met kwetsbare mensen te beschermen. Dank voor uw begrip.

 

 

 • GGD Hollands Midden opent corona pop-up priklocatie Katwijk

  7 november 2023

GGD Hollands Midden opent corona pop-up priklocatie Katwijk

Vanaf 9 november opent Hecht GGD Hollands Midden weer corona pop-up priklocaties verspreid over de regio. Op deze tijdelijke priklocaties kun je zonder afspraak een coronaprik halen. De vaste vaccinatielocaties in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden blijven ook open. Hier kun je vooralsnog alleen op afspraak terecht.

In Katwijk in ’t Kwadrant kan men zich laten prikken op vrijdag 10, 17 en 24 november en 1 december van 9.00 tot 13.00 uur.

Data en tijden kunnen wijzigen. Kijk daarom voor vertrek altijd op www.ggdhm.nl/priklocaties-corona voor de meest actuele informatie. Hier vind je ook alle adressen.

Laagdrempelig
“De corona pop-up priklocaties zijn vooral bedoeld voor mensen voor wie het lastiger is om naar onze vaste priklocaties te komen”, zegt Margreet Bekedam, manager vaccineren bij Hecht GGD Hollands Midden. “Voor een prik op een pop-up kun je geen afspraak maken. Daardoor kan het druk zijn, net op het moment dat jij komt. Hou daarom rekening met een wachttijd als je een prik wilt halen bij een pop-up”, waarschuwt ze.

Coronaprik thuis
“Er zijn ook mensen die door een ernstige ziekte of beperking niet in staat zijn om naar een priklocatie te komen. Deze mensen prikken we thuis”, voegt Margreet Bekedam toe. Als dit voor jou geldt, kun je bellen met 0800 – 2077.

Voor wie
Deze vaccinatieronde is voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona: 60-plussers, volwassenen die de griepprik krijgen aangeboden, kinderen en volwassen met een medisch hoog risico en zwangeren. Ook zorgmedewerkers mogen de prik halen, om de mensen met een kwetsbare gezondheid voor wie zij zorgen te beschermen. Dat geldt ook voor mensen met een kwetsbaar gezinslid. De vaccinatieronde loopt tot eind 2023. Voor zwangeren en mensen met een medisch hoog risico, blijft de coronaprik ook daarna beschikbaar. Het vaccin waarmee wordt geprikt is aangepast aan de variant van het virus die nu veel rondgaat.

Met of zonder uitnodiging
Alleen 60-plussers krijgen een uitnodigingsbrief. Dat gaat in delen, er zijn dus nog uitnodigingen onderweg. Sommige mensen krijgen een uitnodiging waarin al een afspraakdatum, tijd en locatie staat. De overige groepen die in aanmerking komen voor deze vaccinatieronde, krijgen geen uitnodiging. Margreet Bekedam: “Heb je al een prikafspraak in Alphen aan den Rijn, Gouda of Leiden, maar ga je liever naar een corona pop-up priklocatie? Zeg dan alsjeblieft de gemaakte afspraak af. Dan is er i op onze vaste locaties weer plek voor iemand anders.”

 • Publieksbijeenkomst ‘Wensen in de laatste levensfase’

  23 oktober 2023

Publieksbijeenkomst 'Wensen in de laatste levensfase'

Op 9 oktober hebben de huisartsenpraktijken Schonenberg en Hueting & Essers  een informatiemiddag georganiseerd over het onderwerp ‘Wensen in de laatste levensfase’.

Alle patiënten ouder dan 80 jaar hebben hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvangen en konden zich aanmelden voor deze middag. Tijdens deze middag werd er informatie gedeeld over de (on)mogelijkheden van zorg en behandeling aan het levenseinde. Wensen in de laatste levensfase: een onderwerp waar te weinig over gepraat wordt. De belangrijkste boodschap van deze middag: praat er over met je broer, zus, dochter, zoon, partner of buurvrouw. En bespreek uw wensen met de huisarts.

Wilt u meer over dit onderwerp lezen, kijk dan op thuisarts.nl

 

 • Nieuwsbrief 9 oktober 2023

  21 september 2023

Vakantie praktijk 23 oktober t/m 27 oktober

De praktijk is van 23 t/m 27 oktober vanwege vakantie gesloten.

Voor vragen die echt niet kunnen wachten tot na onze vakantie kunt u bellen met huisartsenpraktijk Moolenburgh via 071-4013222.

De spreekuren van praktijkondersteuners Nelleke Knöps en Ellen van Tongeren gaan wel door.

Coronavaccinaties

Let op, voor alle vragen betreffende de coronavaccinatie verwijzen wij u
naar de website van het RIVM, u kunt vanaf half oktober zelf een
afspraak maken bij de GGD via planjeprik.nl of 0800 7070.

Mensen van 60 jaar en ouder ontvangen vanaf 19 september een
uitnodigingsbrief voor de coronaprik van het RIVM.

Mensen van 18 jaar tot en met 59 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd
voor de griepprik, zorgmedewerkers en zwangeren krijgen geen
uitnodigingsbrief. Dat geldt ook voor mensen buiten deze groepen die
toch gevaccineerd willen worden, vanwege bijvoorbeeld een kwetsbaar
gezinslid of op advies van een behandelend arts. U kunt ook vanaf half
oktober zelf een afspraak maken bij de GGD via planjeprik.nl of 0800
7070.

U vindt meer informatie RIVM coronavaccinatie

 • Stoptober

  2 oktober 2023

Stoptober in Katwijk

Vanaf 1 oktober helpen Katwijkers elkaar om te stoppen met roken. Kun jij wel wat extra steun gebruiken? Meld je aan voor de lokale Stoptober appgroep en doe mee!
Voor wie is de appgroep?
Voor alle Katwijkers die willen stoppen met roken.
Waarvoor kun je de app gebruiken?
Deze app ondersteunt je gedurende 28 dagen bij het stoppen met roken en biedt een optie om in contact te komen met andere stoppers. Samen stoppen is makkelijker dan alleen! Zo helpen we elkaar de moeilijke momenten door.
Wat kun je verwachten?
Dagelijkse berichten die je ondersteunen, praktische tips, feiten die de voordelen aangeven, tips van (ex-) rokers en de mogelijkheid tot het uitwisselen van ervaringen met andere deelnemers! Daarnaast is er wekelijks een gratis vragenuur met een professionele stoppen-met-roken coach en belonen we je inzet graag met een leuke verrassing!
Start
Op 28 september voegen we iedereen toe aan de appgroep zodat we op 1 oktober gezamenlijk vol goede moed de uitdaging aan kunnen gaan. Deelname is gratis en vrijblijvend.
Ik doe mee!

 • Zomervakantie 2023

  10 juli 2023

U kunt de hele zomerperiode terecht in uw eigen praktijk. De huisartsen, Jet Hueting en Hans Essers, zullen apart van elkaar op vakantie gaan. Dit betekent dat er alle weken één van uw eigen vaste huisarts aanwezig is, met huisarts in opleiding Annemijn Walsweer en waarnemers Margriet Broersen of Jet Aartman.
Donderdag 13, 20 en 27 juli zijn wij echter wel gesloten. Op deze dagen wordt de gehele dag waargenomen door praktijk Moolenburgh. U kunt dan bellen met praktijk Moolenburgh 071-4013222.

Zoals ook elders in de media te lezen, vragen we uw begrip als we voorstellen om een afspraak wat later in de zomer in te plannen. Dit kan voorkomen bij drukte, bijvoorbeeld met de waarneming voor andere praktijken erbij. Uiteraard alleen als dit verantwoord is !

De praktijkassistentes zullen onderling met elkaar de vakanties regelen. Dit kan betekenen dat u, tijdens de vakantieperiode, alleen op bepaalde dagen terecht kunt voor medische handelingen zoals oren uitspuiten, injecties, vaccinaties en stikstof behandelingen. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Recepten kunt u aanvragen via onze speciale herhaalreceptenlijn. 24 uur per dag bereikbaar op 071-2001012 toets 2.
Deze lijn is 24 uur per dag bereikbaar zodat u ook in het weekend en s avonds u medicijnen kunt inspreken. Indien de medicijnen voor 11:00 s morgens op een werkdag zijn ingesproken, dan liggen deze de volgende werkdag na 16:00uur bij uw apotheek.

Let op: de praktijk is donderdag 13 juli, 20 juli en 27 juli gesloten, de recepten liggen dan een dag later klaar.

 • Nieuwsbrief 18 april 2023

  18 april 2023

Meivakantie

In de aankomende week van 24 tot 28 april zijn we gesloten. Onze praktijkondersteuners Ellen van Tongeren en Nelleke Knops draaien wel (deels) hun spreekuren. De week van 1 mei zijn we weer geopend.

Praktijk Moolenburgh zal waarnemen in geval van spoed, bel dan eerst met hen op telefoon: 071-4013222 (bij spoed druk op knop 1). moolenburgh.praktijkinfo.nl

Geboorte Niek

Heuglijk nieuws van onze collega Margriet Broersen (huisarts op donderdag en oud-huisarts in opleiding); op 27 februari is een gezonde zoon Niek geboren! Moeder en kind maken het goed. We hebben dit thuis bij een kraambezoek gecontroleerd natuurlijk!

Voorlopig genieten ze nog thuis van elkaar en wordt Margriet op donderdag de komende tijd vervangen door huisarts Jet Aartman.

 

 • Nieuwsbrief februari 2023

  21 februari 2023

Covid-19

Helaas is corona nog niet weg. Daarom, indien mogelijk, houden we nog zoveel mogelijk anderhalve meter afstand, in wachtkamer en spreekkamer. Bij verkoudheidsklachten, hoesten en of koorts vragen we u om een covidtest te doen voordat u ons belt of bezoekt. Ook bij een negatieve test kan afstand houden of een mondkapje dragen zinvol zijn om andere mensen niet met een ander virus te besmetten!

Krokusvakantie

In de aankomende week van 27 februari tot 3 zijn we gesloten. Onze praktijkondersteuners Ellen van Tongeren en Nelleke Knops draaien wel (deels) hun spreekuren.

Academische huisartsenpraktijk

Opleiden en wetenschap zijn van groot belang voor de patiëntenzorg van nu en morgen. Steeds meer huisartsen beoefenen beide academische taken, waardoor de academische impact in de regio maximaal wordt. Het netwerk van huisartsen die zich op de één of andere manier verbinden aan de PHEG is het Extramuraal LUMC Academisch Netwerk (ELAN). Deze praktijken wil het ELAN vanuit het LUMC graag het predicaat ‘Academische huisartsenpraktijk’ geven.

Deze eer viel recent onze praktijk te beurt. Dit gezien het feit dat we aan meerdere studies hebben deelgenomen door de jaren heen, en nu nog, maar ook al jaren bijdragen aan de opleiding van eerst basisartsen en sinds 2017 aan de opleiding van huisartsen. Een mooie waardering voor onze inzet als praktijk, en waardevolle aanvulling op de NPA-accreditatie die wij al jaren bezitten!

Op de foto ziet u huisartsen Jet Hueting en Hans Essers met in het midden Dennis Mook-Kanamori, huisarts, Hoofd Extramuraal LUMC Academisch Netwerk (ELAN). Dennis overhandigt middels een sticker ons dit predicaat!

Zie ook: https://www.lumc.nl/over-het-lumc/partners/partners-in-de-zorg/extramuraal-lumc-academisch-netwerk-elan2/predicaat-academische-huisartsenpraktijk/

 • Herfstvakantie 2022

  21 oktober 2022

In de herfstvakantie van 24 t/m 28 oktober is de praktijk vanwege vakantie gesloten. Het spreekuur van praktijkondersteuner Nelleke Knöps op vrijdag gaat wel door.

Voor vragen die echt niet kunnen wachten tot na onze vakantie kunt u bellen met huisartsenpraktijk Moolenburgh via 071-4013222.

©2024 Huisartsenpraktijk Hueting & Essers Privacyreglement

Webontwikkeling: 2nd Chapter