071 2001 012
Spoedlijn: Toets 1
Overrijn 7
2223 ER Katwijk a/d Rijn

 • GGD Hollands Midden opent corona pop-up priklocatie Katwijk

  7 november 2023

GGD Hollands Midden opent corona pop-up priklocatie Katwijk

Vanaf 9 november opent Hecht GGD Hollands Midden weer corona pop-up priklocaties verspreid over de regio. Op deze tijdelijke priklocaties kun je zonder afspraak een coronaprik halen. De vaste vaccinatielocaties in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden blijven ook open. Hier kun je vooralsnog alleen op afspraak terecht.

In Katwijk in ’t Kwadrant kan men zich laten prikken op vrijdag 10, 17 en 24 november en 1 december van 9.00 tot 13.00 uur.

Data en tijden kunnen wijzigen. Kijk daarom voor vertrek altijd op www.ggdhm.nl/priklocaties-corona voor de meest actuele informatie. Hier vind je ook alle adressen.

Laagdrempelig
“De corona pop-up priklocaties zijn vooral bedoeld voor mensen voor wie het lastiger is om naar onze vaste priklocaties te komen”, zegt Margreet Bekedam, manager vaccineren bij Hecht GGD Hollands Midden. “Voor een prik op een pop-up kun je geen afspraak maken. Daardoor kan het druk zijn, net op het moment dat jij komt. Hou daarom rekening met een wachttijd als je een prik wilt halen bij een pop-up”, waarschuwt ze.

Coronaprik thuis
“Er zijn ook mensen die door een ernstige ziekte of beperking niet in staat zijn om naar een priklocatie te komen. Deze mensen prikken we thuis”, voegt Margreet Bekedam toe. Als dit voor jou geldt, kun je bellen met 0800 – 2077.

Voor wie
Deze vaccinatieronde is voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona: 60-plussers, volwassenen die de griepprik krijgen aangeboden, kinderen en volwassen met een medisch hoog risico en zwangeren. Ook zorgmedewerkers mogen de prik halen, om de mensen met een kwetsbare gezondheid voor wie zij zorgen te beschermen. Dat geldt ook voor mensen met een kwetsbaar gezinslid. De vaccinatieronde loopt tot eind 2023. Voor zwangeren en mensen met een medisch hoog risico, blijft de coronaprik ook daarna beschikbaar. Het vaccin waarmee wordt geprikt is aangepast aan de variant van het virus die nu veel rondgaat.

Met of zonder uitnodiging
Alleen 60-plussers krijgen een uitnodigingsbrief. Dat gaat in delen, er zijn dus nog uitnodigingen onderweg. Sommige mensen krijgen een uitnodiging waarin al een afspraakdatum, tijd en locatie staat. De overige groepen die in aanmerking komen voor deze vaccinatieronde, krijgen geen uitnodiging. Margreet Bekedam: “Heb je al een prikafspraak in Alphen aan den Rijn, Gouda of Leiden, maar ga je liever naar een corona pop-up priklocatie? Zeg dan alsjeblieft de gemaakte afspraak af. Dan is er i op onze vaste locaties weer plek voor iemand anders.”

 • Publieksbijeenkomst ‘Wensen in de laatste levensfase’

  23 oktober 2023

Publieksbijeenkomst 'Wensen in de laatste levensfase'

Op 9 oktober hebben de huisartsenpraktijken Schonenberg en Hueting & Essers  een informatiemiddag georganiseerd over het onderwerp ‘Wensen in de laatste levensfase’.

Alle patiënten ouder dan 80 jaar hebben hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvangen en konden zich aanmelden voor deze middag. Tijdens deze middag werd er informatie gedeeld over de (on)mogelijkheden van zorg en behandeling aan het levenseinde. Wensen in de laatste levensfase: een onderwerp waar te weinig over gepraat wordt. De belangrijkste boodschap van deze middag: praat er over met je broer, zus, dochter, zoon, partner of buurvrouw. En bespreek uw wensen met de huisarts.

Wilt u meer over dit onderwerp lezen, kijk dan op thuisarts.nl

 

 • Nieuwsbrief 9 oktober 2023

  21 september 2023

Vakantie praktijk 23 oktober t/m 27 oktober

De praktijk is van 23 t/m 27 oktober vanwege vakantie gesloten.

Voor vragen die echt niet kunnen wachten tot na onze vakantie kunt u bellen met huisartsenpraktijk Moolenburgh via 071-4013222.

De spreekuren van praktijkondersteuners Nelleke Knöps en Ellen van Tongeren gaan wel door.

Coronavaccinaties

Let op, voor alle vragen betreffende de coronavaccinatie verwijzen wij u
naar de website van het RIVM, u kunt vanaf half oktober zelf een
afspraak maken bij de GGD via planjeprik.nl of 0800 7070.

Mensen van 60 jaar en ouder ontvangen vanaf 19 september een
uitnodigingsbrief voor de coronaprik van het RIVM.

Mensen van 18 jaar tot en met 59 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd
voor de griepprik, zorgmedewerkers en zwangeren krijgen geen
uitnodigingsbrief. Dat geldt ook voor mensen buiten deze groepen die
toch gevaccineerd willen worden, vanwege bijvoorbeeld een kwetsbaar
gezinslid of op advies van een behandelend arts. U kunt ook vanaf half
oktober zelf een afspraak maken bij de GGD via planjeprik.nl of 0800
7070.

U vindt meer informatie RIVM coronavaccinatie

 • Stoptober

  2 oktober 2023

Stoptober in Katwijk

Vanaf 1 oktober helpen Katwijkers elkaar om te stoppen met roken. Kun jij wel wat extra steun gebruiken? Meld je aan voor de lokale Stoptober appgroep en doe mee!
Voor wie is de appgroep?
Voor alle Katwijkers die willen stoppen met roken.
Waarvoor kun je de app gebruiken?
Deze app ondersteunt je gedurende 28 dagen bij het stoppen met roken en biedt een optie om in contact te komen met andere stoppers. Samen stoppen is makkelijker dan alleen! Zo helpen we elkaar de moeilijke momenten door.
Wat kun je verwachten?
Dagelijkse berichten die je ondersteunen, praktische tips, feiten die de voordelen aangeven, tips van (ex-) rokers en de mogelijkheid tot het uitwisselen van ervaringen met andere deelnemers! Daarnaast is er wekelijks een gratis vragenuur met een professionele stoppen-met-roken coach en belonen we je inzet graag met een leuke verrassing!
Start
Op 28 september voegen we iedereen toe aan de appgroep zodat we op 1 oktober gezamenlijk vol goede moed de uitdaging aan kunnen gaan. Deelname is gratis en vrijblijvend.
Ik doe mee!

 • Zomervakantie 2023

  10 juli 2023

U kunt de hele zomerperiode terecht in uw eigen praktijk. De huisartsen, Jet Hueting en Hans Essers, zullen apart van elkaar op vakantie gaan. Dit betekent dat er alle weken één van uw eigen vaste huisarts aanwezig is, met huisarts in opleiding Annemijn Walsweer en waarnemers Margriet Broersen of Jet Aartman.
Donderdag 13, 20 en 27 juli zijn wij echter wel gesloten. Op deze dagen wordt de gehele dag waargenomen door praktijk Moolenburgh. U kunt dan bellen met praktijk Moolenburgh 071-4013222.

Zoals ook elders in de media te lezen, vragen we uw begrip als we voorstellen om een afspraak wat later in de zomer in te plannen. Dit kan voorkomen bij drukte, bijvoorbeeld met de waarneming voor andere praktijken erbij. Uiteraard alleen als dit verantwoord is !

De praktijkassistentes zullen onderling met elkaar de vakanties regelen. Dit kan betekenen dat u, tijdens de vakantieperiode, alleen op bepaalde dagen terecht kunt voor medische handelingen zoals oren uitspuiten, injecties, vaccinaties en stikstof behandelingen. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Recepten kunt u aanvragen via onze speciale herhaalreceptenlijn. 24 uur per dag bereikbaar op 071-2001012 toets 2.
Deze lijn is 24 uur per dag bereikbaar zodat u ook in het weekend en s avonds u medicijnen kunt inspreken. Indien de medicijnen voor 11:00 s morgens op een werkdag zijn ingesproken, dan liggen deze de volgende werkdag na 16:00uur bij uw apotheek.

Let op: de praktijk is donderdag 13 juli, 20 juli en 27 juli gesloten, de recepten liggen dan een dag later klaar.

 • Nieuwsbrief 18 april 2023

  18 april 2023

Meivakantie

In de aankomende week van 24 tot 28 april zijn we gesloten. Onze praktijkondersteuners Ellen van Tongeren en Nelleke Knops draaien wel (deels) hun spreekuren. De week van 1 mei zijn we weer geopend.

Praktijk Moolenburgh zal waarnemen in geval van spoed, bel dan eerst met hen op telefoon: 071-4013222 (bij spoed druk op knop 1). moolenburgh.praktijkinfo.nl

Geboorte Niek

Heuglijk nieuws van onze collega Margriet Broersen (huisarts op donderdag en oud-huisarts in opleiding); op 27 februari is een gezonde zoon Niek geboren! Moeder en kind maken het goed. We hebben dit thuis bij een kraambezoek gecontroleerd natuurlijk!

Voorlopig genieten ze nog thuis van elkaar en wordt Margriet op donderdag de komende tijd vervangen door huisarts Jet Aartman.

 

 • Nieuwsbrief februari 2023

  21 februari 2023

Covid-19

Helaas is corona nog niet weg. Daarom, indien mogelijk, houden we nog zoveel mogelijk anderhalve meter afstand, in wachtkamer en spreekkamer. Bij verkoudheidsklachten, hoesten en of koorts vragen we u om een covidtest te doen voordat u ons belt of bezoekt. Ook bij een negatieve test kan afstand houden of een mondkapje dragen zinvol zijn om andere mensen niet met een ander virus te besmetten!

Krokusvakantie

In de aankomende week van 27 februari tot 3 zijn we gesloten. Onze praktijkondersteuners Ellen van Tongeren en Nelleke Knops draaien wel (deels) hun spreekuren.

Academische huisartsenpraktijk

Opleiden en wetenschap zijn van groot belang voor de patiëntenzorg van nu en morgen. Steeds meer huisartsen beoefenen beide academische taken, waardoor de academische impact in de regio maximaal wordt. Het netwerk van huisartsen die zich op de één of andere manier verbinden aan de PHEG is het Extramuraal LUMC Academisch Netwerk (ELAN). Deze praktijken wil het ELAN vanuit het LUMC graag het predicaat ‘Academische huisartsenpraktijk’ geven.

Deze eer viel recent onze praktijk te beurt. Dit gezien het feit dat we aan meerdere studies hebben deelgenomen door de jaren heen, en nu nog, maar ook al jaren bijdragen aan de opleiding van eerst basisartsen en sinds 2017 aan de opleiding van huisartsen. Een mooie waardering voor onze inzet als praktijk, en waardevolle aanvulling op de NPA-accreditatie die wij al jaren bezitten!

Op de foto ziet u huisartsen Jet Hueting en Hans Essers met in het midden Dennis Mook-Kanamori, huisarts, Hoofd Extramuraal LUMC Academisch Netwerk (ELAN). Dennis overhandigt middels een sticker ons dit predicaat!

Zie ook: https://www.lumc.nl/over-het-lumc/partners/partners-in-de-zorg/extramuraal-lumc-academisch-netwerk-elan2/predicaat-academische-huisartsenpraktijk/

 • Herfstvakantie 2022

  21 oktober 2022

In de herfstvakantie van 24 t/m 28 oktober is de praktijk vanwege vakantie gesloten. Het spreekuur van praktijkondersteuner Nelleke Knöps op vrijdag gaat wel door.

Voor vragen die echt niet kunnen wachten tot na onze vakantie kunt u bellen met huisartsenpraktijk Moolenburgh via 071-4013222.

 • Nieuwsbrief september 2022

  1 september 2022

Heugelijk nieuws!

Op donderdag 25 augustus is Gerlinde reeds bevallen van een gezonde zoon “Zion”. Moeder en zoon maken het goed.

Wij wensen Gerlinde en Rens een heel fijne kraamtijd toe!

Start huisarts in opleiding

Via deze weg wil ik mij graag aan jullie voorstellen. Mijn naam is Annemijn Walsweer en deze week ben ik begonnen als huisarts in opleiding bij huisartsenpraktijk Hueting & Essers. Voorafgaand aan de huisartsopleiding heb ik gewerkt als basisarts bij de interne geneeskunde in het Alrijne Ziekenhuis en bij de kindergeneeskunde in het Spaarne Gasthuis. Ik woon samen met mijn vriend in Voorhout en in mijn vrije tijd hou ik ervan om familie en vrienden te zien, lekker buiten te zijn, te sporten (hardlopen, tennis) en nieuwe landen te ontdekken.

Het veelzijdige aspect van de huisartsgeneeskunde spreekt mij heel erg aan. Ik ga dan ook met veel plezier het laatste jaar van de huisartsopleiding tegemoet! Ik ontmoet u graag in de spreekkamer, mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en vrijdag.

Vacature Doktersassistent

Enthousiaste doktersassistent gezocht voor in een gezellige dorpspraktijk.

Ben je met jouw enthousiaste en klantgerichte houding een prettig eerste aanspreekpunt voor de patiënten bij ons in de huisartsenpraktijk, dan zoeken we jou!

Huisartsenpraktijk Hueting & Essers zoekt per 1 december een doktersassistent voor een dienstverband van 2 dagen per week. Het grootste deel van jouw werk vul jij met telefonische triage. Daarnaast assisteer je de huisarts en verricht je medisch technische handelingen in de behandelkamer. Voor de huisartsen verricht jij ook administratieve taken. Kortom: jij voert hier alle taken uit die bij het vak doktersassistent horen.

Wij zijn een geaccrediteerde en goed functionerende huisartsenpraktijk te Katwijk. We hebben een enthousiast team, met korte lijnen, met betrokken collega’s die allen al jaren in dienst van de praktijk zijn. Ons team bestaat uit 2 huisartsen, 2 doktersassistentes, 2 POH-somatiek, praktijkmanager en een aios huisartsgeneeskunde. In Zorggroep verband hebben wij ook POH-GGZ (en -jeugd) in dienst. Katwijk is een grote gemeente met een dorps karakter, waar alle huisartsen participeren in een NPA-geaccrediteerde zorggroep (https://www.zgkatwijk.nl).

Wat vragen wij:

 • Een gediplomeerde doktersassistent (of bijna klaar met de opleiding); (Ben je een herintreder of heb jij een zorgachtergrond en ben je bereid de opleiding tot doktersassistent te volgen, dan ben je ook van harte welkom om te solliciteren.)
 • passie voor het vak;
 • computervaardigheid en ervaring met Medicom is een pré;
 • een vriendelijke, geduldige en open houding;
 • goede communicatieve vaardigheden en een flexibele instelling;
 • kunnen werken in teamverband maar ook zelfstandig taken uit kunnen voeren.

Wat bieden wij:

 • Een afwisselende functie in een 120 jaar oude dorpspraktijk;
 • enthousiast, gezellig en gemotiveerd team;
 • arbeidsvoorwaarden conform de cao-huisartsenzorg;
 • een dienstverband van 2 dagen per week (vrijdag en de overige dag in overleg);
 • inschaling is o.b.v. opleiding en werkervaring.

Wil je solliciteren?

Mail of stuur je motivatiebrief met CV naar info@huetingessers.nl of per post naar:
Huisartsenpraktijk Hueting & Essers
Overrijn 7
2223 ER Katwijk a/d Rijn
Huisartsenpraktijk Hueting & Essers (huisartsenhuetingessers.nl)

Voor meer informatie neem contact op via info@huetingessers.nl of 071-2001012 met Jet Hueting & Hans Essers, huisartsen

©2023 Huisartsenpraktijk Hueting & Essers Privacyverklaring Privacyregelement

Webontwikkeling: 2nd Chapter