24 maart 2020 Update gang van zaken rondom Corona
Geplaatst op: 23/03/2020


Het zijn vreemde en moeilijke tijden voor ons allen, maar op aangepaste wijze willen we u wel zo goed mogelijk blijven begeleiden en ondersteunen vanuit de praktijk. Hieronder een opsomming van hoe we onze praktijkvoering hebben aangepast, uitleg hierover en tips.  Wij wensen iedereen heel veel sterkte om deze moeilijke periode goed door te komen!

De afgelopen week:

Om verspreiding van het virus tegen te gaan proberen we zo veel mogelijk telefonisch af te handelen, immers hoe minder contact hoe minder kans op overdracht van het Corona virus. Vragen hierover worden in volgende artikel helder beantwoord:

https://www.pzc.nl/binnenland/wat-moet-je-met-het-advies-bel-maar-terug-als-de-klachten-erger-zijn~ac024c32/

Sinds vandaag is naast een het telefonisch consult een optie bijgekomen, namelijk het videoconsult via een beveiligde verbinding. De assistente plant met u een tijdstip in en op dat tijdstip kunt u inbellen via een link die wij u toesturen per e-mail. Op die manier kunnen we bijvoorbeeld beter de mate van ziek zijn of benauwdheid inschatten en het is persoonlijker dan een telefoongesprek.

Vorige week dinsdag is in Leiderdorp de “Huisartsenpost Corona” open gegaan. Alle patiënten uit de regio Duin- en Bollenstreek, Leiden en Alphen met klachten die verdacht zijn voor het Corona virus worden daar gezien. Op die manier wordt er veel zuiniger gewerkt met de mondkapjes, schorten, brillen etc. Testen op corona vinden daar overigens niet plaats. De Huisartsenpost Corona wordt bemand door huisartsen en assistentes uit de regio in samenwerking met specialisten uit het Alrijne ziekenhuis.

Wij zullen elke week een nieuwsbrief sturen de komende periode om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.


Spoed:

071-2001012 | Toets 1

Recepten:

071-2001012 | Toets 2

Uw (herhaal)recepten nu online aanvragen

Assistente:

071-2001012 | Toets 3

info@huetingessers.nl

Intercollegiaal:

071-2001012 | Toets 5

Fax:

071-4078053

(herhaal)recepten